Symposium en uitreiking Gilles Holst Medaille

Plastic elektronica

Datum:
26 oktober 2015 van 15:30 tot 17:30 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0987
Voeg toe:

In de laatste decennia hebben doorbraken in de plastic elektronica geleid tot vele nieuwe toepassingen, zoals in LED-schermen en zonnecellen, en tot nieuwe productiemethoden, zoals Roll-to-Roll-technologie. De sprekers op dit symposium gaan in op de wetenschappelijke en technologische uitdagingen van plastic elektronica. Kunnen plastic zonnecellen de belofte van schone energiebron waarmaken? Hoe werkt Roll-to-Roll-technologie? Welke kansen biedt dat?

Uitreiking Gilles Holst Medaille

De KNAW organiseert dit symposium ter gelegenheid van de uitreiking van de Gilles Holst Medaille aan Paul Blom en Dago de Leeuw.

Paul Blom en Dago de Leeuw, beiden verbonden aan het Max Planck Institute for Polymer Research (MPI) in Mainz, krijgen de Gilles Holst Medaille voor hun onderzoek op het gebied van de moleculaire elektronica. 

Met:

  • Paul Blom en Dago de Leeuw, MPI Mainz – Elektronica van plastic
  • René Janssen, Technische Universiteit Eindhoven – Plastic zonnecellen
  • Pim Groen, Holst Centre/Technische Universiteit Delft – Plastic elektronica uit een printer

Juryvoorzitter Andries Meijerink, hoogleraar vaste-stof-chemie aan de Universiteit Utrecht, spreekt de laudatio uit. Ben Feringa, vicepresident KNAW, zal de Gilles Holst Medaille uitreiken.

Over de Gilles Holst Medaille

De Gilles Holst Medaille van de KNAW wordt eens per vier jaar uitgereikt aan excellente Nederlandse wetenschappers die werken op het grensgebied van natuurkunde en scheikunde. Een belangrijke nevenvoorwaarde is dat het onderzoek heeft bijgedragen aan een praktische toepassing.