Unfinished Systems of Non-Knowledge (Part 2): On Wandering

Datum:
9 februari 2018 van 13:30 tot 16:00 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0767
Voeg toe:

De Akademie van Kunsten een symposium over het thema ‘Negative Capability’. Dit symposium maakt deel uit van het programma 'Unfinished Systems of Non-Knowledge, PART 2: On Wandering'.

Aanmelden

Op dit moment is dit symposium volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden. 

Programma

13.30 – 16.00 uur 

Om te kunnen dwalen en nieuwe routes te ontdekken is een houding nodig die openstaat voor het onbekende. Mysterie en twijfel vormen daarbij de leidraad. Kunnen niet-weten en non-kennis als iets productiefs worden opgevat in plaats van als iets wat moet worden uitgebannen?

Curator Lucy Cotter legt uit waarom dit vraagstuk van belang is voor de manieren waarop mensen in de wereld staan.

Dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas zal het publiek meenemen door haar dwaalgedichten; gedichten die ze heeft geschreven voor verschillende stedelijke contexten en die de lezer uitnodigen om op onverwachte reizen te gaan, waarbij onbekende ontmoetingen te wachten staan. Maria Barnas is lid van de Akademie van Kunsten.

Denker des Vaderlands, René ten Bos, zal uiteenzetten waarom het noodzakelijk is om shortcuts en quick fixes te vermijden. Een nieuwe denkwijze is nodig die dwaalt en soms ook verdwaalt. En die ongedisciplineerd, wild en zelfs amoreel is om tot betere oplossingen voor de problemen van deze wereld te komen.

De voertaal van het symposium is Engels. Christel Vesters is moderator. 

N.B. Het oorspronkelijke ochtendprogramma is komen te vervallen.

Dit symposium is een samenwerking tussen de Akademie van Kunsten en Unfinished Systems of Non-Knowledge.