Boekpresentatie

Vijf eeuwen migratie

Datum:
30 augustus 2018 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Voeg toe:

In 2011 verscheen het boek 'Vijf eeuwen migratie' van de hand van Jan en Leo Lucassen. Het werk groeide uit tot een standaardwerk over migratie in Nederland, en verschijnt nu in een geheel herziene en geactualiseerde editie. De reacties op het werk zijn echter verdeeld. Tijdens deze bijeenkomst gaan de auteurs met hun criticasters in gesprek.

Sinds de komst van de eerste versie van Vijf eeuwen migratie is er nogal wat gebeurd in Nederland. Nederland is sterk veranderd door immigratie. Denk aan de vluchtelingencrisis en de radicalisering van het debat. Maar is dat erg?

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat Nederland een land is migranten al eeuwen naartoe komen. Nederland is dus al eeuwen aan verandering onderhevig. Wetenschappers spreken geen waardeoordelen uit, ze kunnen wel iets zeggen over het effect van migratie op een samenleving.

De auteurs, Leo en Jan Lucassen, gaan in gesprek met o.a. Abdelkader Benali, Fidan Ekiz en Hans Wansink. Journaliste Liesbeth Staats treedt op als moderator. 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op de website van Pakhuis de Zwijger.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam).

Logo IISG