De Akademie spreekt.

Wim Brands in gesprek met Carsten de Dreu

Datum:
7 oktober 2015 van 16:00 tot 17:00 uur
Locatie:
SPUI25, Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 525 8142
Voeg toe:

Wim Brands spreekt in SPUI25 met Akademielid Carsten de Dreu over zijn inspiratiebronnen en de stand van zaken in zijn tak van wetenschap. Een gesprek met de mens achter de wetenschapper: filosoferend over het vakgebied, de wetenschap in het algemeen, de huidige maatschappij en de toekomst.

Over de spreker 

Dreu-de-Carsten-4050Carsten de Dreu is hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is fellow van verschillende wetenschappelijke verenigingen, waaronder de Association for Psychological Science, en voormalig voorzitter van de International Association for Conflict Management en de European Association for Social Psychology. Zijn wetenschappelijk onderzoek en onderwijs richt zich op de neurobiologische en psychologische onderbouwing van coöperatieve besluitvorming, conflictregulering en groepsbesluitvorming. Op het moment is hij research fellow aan het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW).

Op deze en aanverwante onderwerpen publiceerde hij op grote schaal in wetenschappelijke tijdschriften als Science, Proceedings National Academy of Sciences, Psychological Bulletin, Journal of Applied Psychology en de Journal of Personality and Social Psychology. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen, waaronder de prijs voor het meest invloedrijke artikel van de Academy of Management (2009, 2010), de William Owens Scholarly Achievement Award van de Society of Industrial and Organizational Psychology (2014) en de 2014 Kurt Lewin Medal for mid-career achievements in social psychology van de European Association of Social Psychology.

De Dreu ontving meer dan 5M € in externe financiering voor onderzoek, en begeleidde 8 postdocs en 29 promovendi. Hij is vanaf 2012 lid van de KNAW.

Op 14 december 2015 ontvangt hij de Dr. Hendrik Muller Prijs voor de gedrags- en maatschappijwetenschappen van de KNAW. Hij krijgt de prijs, een bedrag van 25.000 euro, voor zijn gehele oeuvre.

Organisatie

KNAW in samenwerking met SPUI25