Holland Doc 24: intieme relaties met virtuele vrienden

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Rathenau Instituut zendt Holland Doc in de week van 18 tot en met 24 juni 2011 documentaires uit over de invloed van technologie op ons privéleven.

We houden contact met elkaar via email, Twitter, Skype en Facebook. Databases registreren steeds meer persoonlijke gegevens, van ons medicijngebruik tot ons koopgedrag. Robots gaan meer lijken op echte mensen. En computergames worden steeds realistischer. Technologie komt steeds dichter op en onder onze huid. Vaak is dit gewenst, soms ongewenst.

Holland Doc 24 programmeert zes documentaires waarin deze twee kanten van technologie aan bod komen. De documentaires gaan onder meer over de vermenselijking van robots (Mechanical Love), over onze persoonsgegevens in databestanden  (Erasing David) en over het delen van lief en leed op Facebook (Vrienden voor het leven, 2011).

Naast de documentaires, zijn er ook interviews te zien over de impact van deze intieme technologieën. Aan het woord komen de onderzoekers Rinie van Est en Ira van Keulen.

Intieme relaties met virtuele vrienden
18 t/m 24 juni bij Holland Doc 24