Synthetische biologie bij Denktank BNR Nieuwsradio

In december 2010 publiceerde de Europese koepelorganisatie van nationale wetenschapsacademies, EASAC, een rapport over synthetische biologie. BNR Nieuwsradio heeft in haar programma Denktank aandacht besteed aan het rapport. Harmke Pijpers interviewt professor Oscar Kuipers, hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In december 2010 publiceerde de Europese koepelorganisatie van nationale wetenschapsacademies, EASAC, een rapport over synthetische biologie. Van dit rapport, Realising European Potential in Synthetic Biology: Scientific Opportunities and Good Governance, is een samenvatting voor geïnteresseerde leken gemaakt. De KNAW heeft deze publieksversie nu vertaald en beschikbaar gesteld onder de titel Synthetische biologie: een inleiding. De publicatie moet een bijdrage leveren aan de dialoog tussen wetenschappers en publiek over de toekomst van deze technologie.

BNR Nieuwsradio heeft in haar programma Denktank aandacht besteed aan het rapport. Harmke Pijpers interviewt professor Oscar Kuipers, hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 mp3 van de uitzending