Nieuws

Wereldfaam, een schimmel met je naam: de Vandijckella johannae

30-08-2017

In het bodemmonster dat KNAW-president José van Dijck indiende voor het citizen-scienceproject Wereldfaam, een schimmel met je naam, bleek een nieuwe schimmelsoort te zitten. Het Westerdijk Instituut van de KNAW heeft het naar de president vernoemd: Vandijckella johannae.

Bouw mee aan een beeld van Johanna Westerdijk

18-05-2017

Johanna Westerdijk, Nederlands eerste vrouwelijke hoogleraar, verdient een blijvende herinnering. Bouw mee aan haar beeltenis in brons!

Wikipedia-sessie over vrouwelijke hoogleraren bij KNAW

20-03-2017

Wikimedia en de KNAW slaan de handen ineen om ruim baan te geven aan vrouwelijke onderzoekers op Wikipedia. Op zaterdag 8 april opent de KNAW haar deuren aan de Kloveniersburgwal 29 voor een Wikipedia-schrijfmiddag over vrouwelijke hoogleraren.

Het CBS-KNAW heet voortaan Westerdijk Fungal Biodiversity Instituut

10-02-2017

In 1907 werd Johanna Westerdijk de eerste directeur van het Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW). Om de indrukwekkende nalatenschap waar dit instituut op is gebouwd te weerspiegelen, verandert de naam van het CBS-KNAW naar Westerdijk Fungal Biodiversity Instituut.

KNAW breidt aantal vrouwelijke leden uit

11-11-2016

In twee extra verkiezingsrondes selecteert de KNAW in totaal zestien vrouwelijke topwetenschappers voor het lidmaatschap. Zo wil de KNAW een inhaalslag maken.