Persbericht NIAS

47 fellowships toegekend voor onderzoek bij NIAS

20 mei 2021

Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) kent 47 fellowshipbeurzen toe voor het nieuwe academische jaar in 2021/22. Daarmee kunnen onderzoekers, schrijvers, journalisten en kunstenaars zich vijf of tien maanden volledig wijden aan hun eigen onderzoek, in de internationale en interdisciplinaire omgeving die het instituut biedt. 

De fellows zijn geselecteerd na een rigoreuze externe selectieprocedure, waarbij diversiteit van perspectieven en achtergronden een belangrijke leidraad zijn. Naast individuele fellowships zijn er ook fellowships in samenwerking met partners zoals Instituut Gak, Lorentz Center, L’Oréal-UNESCO, Fonds voor Bijzondere Journalistiek, Gemeente Amsterdam, Akademie van Kunsten, Nederlands Letterenfonds en UAF. In 2021 viert NIAS zijn vijftigjarige bestaan.

Over NIAS-KNAW

NIAS-KNAW is een intellectuele vrijhaven en stimuleert interdisciplinair en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in de sociale - en geesteswetenschappen. NIAS biedt tijdelijke fellowships aan academici, journalisten, kunstenaars en schrijvers, die samenkomen in een omgeving waar kennisdeling centraal staat. Opgericht in 1971, is het het oudste Institute for Advanced Study van Europa. NIAS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). 

Fellows in het academisch jaar 2021/22

NIAS Guest of the Director Theme Group “Refuge and Belonging

NIAS-Lorentz Theme Group “Accessible Tool for Language Assessment in Schools

NIAS Theme Group “The Politics of (De)familiarization: The Common and the Strange in Contemporary Europe