Persbericht NIAS-KNAW

52 fellowships toegekend voor onderzoek bij Netherlands Institute for Advanced Study

8 juni 2020

Het NIAS-KNAW kent 52 beurzen toe voor het nieuwe academische jaar in 2020/21. Daarmee kunnen onderzoekers en denkers zich vijf of tien maanden volledig wijden aan hun eigen onderzoek, in de inspirerende, internationale en interdisciplinaire omgeving die het instituut biedt.

De fellows worden geselecteerd na een rigoreuze externe selectieprocedure, waarbij tien procent van de aanvragen wordt gehonoreerd. Daarnaast zijn er ook fellowships in samenwerking met partners zoals Instituut Gak, Lorentz Center, L’Oréal-UNESCO, Nederlands Letterenfonds en UAF. 

Verder lezen

Website NIAS-KNAW

Het NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences)

Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het stimuleert hoogwaardig onderzoek, reflectie en verdieping binnen de geestes- en sociale wetenschappen, evenals internationale kennisuitwisseling en onderzoeksamenwerking. Het NIAS biedt de meest talentvolle wetenschappers de gelegenheid om in een interdisciplinaire en internationale context te werken aan nieuwe inzichten, het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden of te zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Korte Spinhuissteeg 3, 1012 CG Amsterdam).

Logo NIAS