Persbericht NIOO-KNAW

Bodemdieren Haagse Hofvijver scoren veel hoger dan verwacht

12 oktober 2020

De eerste officiële waarneming op het eilandje in de Hofvijver leverde maar liefst het rapportcijfer 9,1 op voor het bodemleven. 'Er leeft veel meer dan gedacht,' zegt initiatiefnemer en bodemkenner Gerard Korthals van het Centrum voor Bodemecologie en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). 'Dit toont meteen het belang van groen en van onverharde bodem in de stad.'

Per kano bezocht een team van biologen tijdens de Bodemdierendagen 2020 een van de best bewaakte eilandjes van Nederland – met uitzicht op het Torentje. De resultaten zijn nu bekend: wel 40 verschillende soorten bodemdieren bewonen ‘de officiële achtertuin van Nederland’.

Verder lezen

Lees het volledige bericht op de website van het NIOO-KNAW.

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIOO doet ecologisch onderzoek in de zee, op het land en in het zoete water. Daarbij onderzoekt het hoe levende wezens met elkaar en met hun omgeving omgaan. Voor het stimuleren van biodiversiteit en duurzaamheid in natuur en maatschappij maakt het NIOO gebruik van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, beleidsmakers, natuurbeheerders en andere stakeholders.

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is gevestigd in Wageningen (Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB Wageningen).

Logo NIOO