De Wim Kok Tapes

7 februari 2018

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG-KNAW) heeft de Wim Kok tapes gelanceerd: 16 uur interview op film over zijn leven als vakbondsleider. Prachtige verhalen over solidariteit, over de totstandkoming van het Akkoord van Wassenaar, over de fusie tussen het NKV en de FNV in 1975 en meer.

Wim Kok is een van de belangrijkste vakbondsleiders die ons land ooit gekend heeft. Journalist Leonard Ornstein (VPRO) en IISG-onderzoeker Dennie OudeNijhuis spraken langdurig met hem over zijn tijd als leider van de FNV. Dat leverde prachtig materiaal op dat wordt opgenomen in de collectie van het IISG en nu website beschikbaar is voor wetenschappers, biografen en andere geïnteresseerden.

Nooit eerder werd een vakbondsleider zo minutieus geïnterviewd. Zijn hele carrière wordt voor het voetlicht gehaald, van medewerker Bouwbond tot voorzitter FNV.

Meer informatie

Bekijk op de website van het IISG de trailers van de interviews.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Logo IISG