Persbericht Hubrecht Instituut

Eierstokkanker organoïden kweken

26 april 2019

Onderzoekers van het Hubrecht Instituut (een onderzoeksinstituut van de KNAW) en het UMC Utrecht zijn erin geslaagd om een nieuw platform op te zetten voor het kweken van organoïden (mini-orgaantjes) van patiënten met eierstokkanker (ovariumcarcinoom).

Eierstokkanker wordt vrijwel altijd in een laat stadium ontdekt en heeft een slechte prognose. Met behulp van de organoïden kan meer onderzoek gedaan worden naar eierstokkanker en kan in de toekomst de effectiviteit van geneesmiddelen getest worden. De resultaten zijn op 22 april 2019 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Medicine.

Verder lezen

Lees het volledige bericht op de website van het Hubrecht Instituut.

Het Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich richt op ontwikkelings- en stamcelbiologie. De 24 onderzoeksgroepen van het instituut doen fundamenteel en multidisciplinair onderzoek, zowel in gezonde systemen als in ziektemodellen. Het Hubrecht Instituut is onderdeel van de KNAW en bevindt zich op Utrecht Science Park. Sinds 2008 is het instituut geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit bevordert de vertaling van het onderzoek naar de kliniek. Het Hubrecht Instituut heeft een partnerschap met het European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

Het Hubrecht Instituut is gevestigd in Utrecht (Uppsalalaan 8, 3584 CT Utrecht).

Logo Hubrecht Instituut