ERC Consolidator Grant: onderzoekers van het Hubrecht Instituut en De Jonge Akademie-lid en -alumnus vallen in de prijzen

9 december 2020

Onderzoekers Jop Kind en Puck Knipscheer van het Hubrecht Instituut ontvangen van de European Research Council (ERC) een ERC Consolidator Grant. Ook Tom de Greef, De Jonge Akademie-lid, en Floris de Lange, alumnus De Jonge Akademie, mogen een Grant in ontvangst nemen.

De Grants worden uitgereikt aan veelbelovende onderzoekers die op zijn minst zeven tot twaalf jaar ervaring na het behalen van hun PhD. De Grant kan 2 miljoen euro beslaan en is bedoeld om een onderzoekersgroep mee te financieren. Deze nieuwe ronde aan grants creëert ruim 2000 banen voor postdocs, promovendi en andere werknemers die het onderzoeksteam ondersteunen.

European Research Council

De European Research Council selecteert elk jaar de beste, meest creatieve onderzoekers om onderzoeksprojecten te runnen. Er zijn vier verschillende grants: starting, consolidator, advanced en synergy grants. In 2020 ontving de ERC 2506 Consolidator Grant-onderzoeksvoorstellen, waarvan 13% gefinancierd wordt.