ERC Starting Grant voor Thijs Bol en Jacques Bothma

3 september 2020

Thijs Bol, lid van De Jonge Akademie, en Jacques Bothma, groepsleider bij het Hubrecht Instituut ontvangen een zogenaamde Starting Grant van de European Research Council (ERC). Deze Grants hebben elk een waarde van maximaal 1,5 miljoen euro.

Thijs Bol, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en lid van De Jonge Akademie, krijgt een Starting Grant voor zijn onderzoek 'From School to Career: Towards A Career Perspective on the Labor Market Returns to Education'.

Jacques Bothma is werkzaam bij het Hubrecht Instituut van de KNAW. Met deze grant zal hij onderzoeken hoe transcriptiefactoren en enhancers de activiteit van genen reguleren tijdens de ontwikkeling van dieren.

ERC Starting Grant

De Europese Unie maakt met de ERC Grants een substantieel budget vrij voor grensverleggend onderzoek dat is geïnitieerd door de excellente onderzoekers zelf. Deze persoonsgebonden subsidie is voor vijf jaar en wordt toegekend aan uitzonderlijke en richtingbepalende onderzoekers. In totaal is er deze ronde een bedrag van 677 miljoen euro toegekend.