ERC Starting Grant voor Marvin Tanenbaum en Jop Kind van het Hubrecht Instituut KNAW

4 december 2015

De European Research Council (ERC) heeft een zogenaamde Starting Grant toegekend aan Marvin Tanenbaum en Jop Kind van het Hubrecht Instituut van de KNAW. Ook Floris de Lange, lid van De Jonge Akademie van de KNAW, viel in de prijzen. Deze European Starting Grants hebben elk een waarde van maximaal 1,5 miljoen euro.

Marvin Tanenbaum en Jop Kind krijgen de ERC Starting Grant respectievelijk voor hun onderzoek naar 'Single molecule observation and manipulation of gene expression dynamics to dissect mechanisms of cell cycle entry' en voor 'Single-cell epigenomics: quantifying epigenetic changes in individual cells using DamID'.

Floris de Lange van de Radboud Universiteit ontvangt een ERC Starting Grant voor zijn onderzoek naar visuele perceptie.

Marvin Tanenbaum Jop KindFloris de Lange

ERC Starting Grant

De Europese Unie maakt met de ERC Grants een substantieel budget vrij voor grensverleggend onderzoek dat is geïnitieerd door de excellente onderzoekers zelf. Deze persoonsgebonden subsidie is voor vijf jaar en wordt toegekend aan uitzonderlijke en richtingbepalende onderzoekers. Van de 2920 onderzoekers die een aanvraag indienden, waren er 291 succesvol. Gezamenlijk ontvangen zij 429 miljoen euro.