Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie 2015

24 november 2014

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) nodigen u uit om personen of teams te nomineren voor de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie 2015.

 

Eureka460x220
Vanaf 2015 staat de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie niet alleen open voor wetenschappers en journalisten, maar ook voor personen uit andere beroepsgroepen die in staat zijn gebleken wetenschappelijk onderzoek helder en aansprekend uit te dragen naar een breed publiek. Voor de prijs, die met ingang van 2015 tweejaarlijks zal worden uitgereikt, komen zowel individuen als teams in aanmerking.

Per uitreiking zijn er twee gelijkwaardige geldprijzen beschikbaar van 15.000 euro, bestemd voor een project of activiteit op het gebied van wetenschapscommunicatie, naar keuze van de laureaat. De prijsuitreiking vindt plaats op 5 juni 2015, tijdens NWO Bessensap. De Eurekaprijs werd in 2013 uitgereikt aan entomoloog Marcel Dicke en het team van Vroege Vogels.

Nominaties voor de Eurekaprijs 2015 kunt u inzenden tot 10 februari 2015.

Met de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie benadrukken NWO en KNAW het belang van het bevorderen van betrokkenheid bij en toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis en inzichten bij een breed publiek. De Eurekaprijs wordt meegefinancierd door het Van Walree Fonds.