Historici.nl: een nieuwe richting voor historici

6 september 2011

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) en het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) presenteren een nieuwe website van en voor historici: historici.nl. De site wil de favoriete startpagina zijn voor professionele historici en andere belangstellenden in Nederlandse geschiedenis.

De site zal zich ontwikkelen tot een digitale community voor professionele historici. Zij kunnen zich presenteren met hun cv, publicaties, papers en projecten. Historici debatteren op het platform over onderzoeksrapporten, methoden en technieken, bronnen, films, internet, tentoonstellingen, artikelen en recensies in de BMGN –Low Countries Historical Review.

 

Online platform met rijke content


Uitwisseling van kennis wordt makkelijker dan ooit. Kruisbestuiving eveneens. Discussiefora nodigen de historische gemeenschap uit om te discussiëren over belangrijke kwesties in het onderzoeksveld, zowel over inhoudelijke thema’s en trends als over kwesties in de actualiteit, zoals de beurscrisis en politieke belangenverstrengeling. Onderzoekers van de Nederlandse geschiedenis en cultuur uit binnen- en buitenland zullen op den duur op www.historici.nl informatie over hun onderzoek, meningen en vragen kwijt kunnen.

 

Huygens ING is na de fusie van het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Huygens Instituut het grootste geesteswetenschappelijke onderzoeksinstituut van Nederland. Het KNHG is  de oudste en grootste beroepsorganisatie voor historici. Behalve de content van het voormalige inghist.nl en het door het KNHG uitgegeven beroemde tijdschrift BMGN – Low Countries Historical review zijn met historici.nl ook toegankelijk: het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum (DWC), de Digitale Bibiotheek Nederlandse Geschiedenis (DBNG) en het Biografisch Portaal.

 

Koninklijk Nederlands Historich Genootschap(KNHG)                                   Huygens ING                                Historici

 

Met historici.nl is dé bron van historici geboren; een vindplaats voor de geschiedenis van Nederland.