Installatiebijeenkomst van De Jonge Akademie, Rianne Letschert treedt aan als nieuwe voorzitter

13 maart 2015

Op 26 maart 2015 installeert KNAW-president Hans Clevers in het Trippenhuis van de KNAW opnieuw tien nieuwe leden van De Jonge Akademie. Zij stellen zich voor aan de hand van korte inspirerende presentaties. Het programma duurt van 14.30 - 17.00 uur en heeft als thema verbeelding. De Jonge Akademie viert in 2015 haar tienjarig bestaan.

Een benoeming is voor vijf jaar. Dat betekent dat De Jonge Akademie op 26 maart ook afscheid neemt van de tien leden die in 2010 werden geïnstalleerd. Kijk voor het volledige programma op de website van De Jonge Akademie.

Rianne Letschert, hoogleraar internationaal recht en victimologie,Tilburg University, volgt per 1 april 2015 neurowetenschapper Jeroen Geurts op als voorzitter van De Jonge Akademie. Nieuw in het bestuur zijn ook hoogleraar scheidingstechnologie Maaike Kroon en Christian Lange, hoogleraar Islamitische en Arabische studies. Hilde Geurts, hoogleraar autisme, heeft al zitting in het bestuur, evenals Willem Schinkel, hoogleraar theoretische sociologie, die vicevoorzitter wordt van De Jonge Akademie. Zittingstermijn van bestuursleden van De Jonge Akademie is twee jaar.