KNAW beklinkt samenwerking Smart Health Amsterdam

26 februari 2020

Mieke Zaanen ondertekende dinsdag 25 februari 2020 namens de KNAW een Memo of Understanding voor Smart Health Amsterdam. 

Op de foto staan (vlnr):  Jeroen Maas (Amsterdam Economic Board) en Femke Blokhuis, (programme manager economic affairs bij de gemeente Amsterdam), Mark Mizee (businisess developer bij het Spinoza Centre), Jeannette Haagsma (KTO), Niek Dubelaar (KTO) en Mieke Zaanen (KNAW). Foto: Inge Hoogland.

Beginselverklaring

Het MOU is een beginselverklaring waarin de KNAW, de gemeente Amsterdam, Amsterdam Universitair Medische Centra, Vrije Universiteit Amsterdam, Nederlands Cancer Institute Anthonie van Leeuwenhoek, Sanquin, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Economic Board verklaren samen te werken.
Het doel van de samenwerking is om de economische en wetenschappelijke kansen voor Amsterdam optimaal te benutten op het gebied van Life Sciences, Health en Artificial Intelligence (AI).

De betrokken organisaties en kennisinstellingen opereren gezamenlijk onder de vlag Smart Health Amsterdam. De KNAW zal hierbij haar expertise inzetten op het gebied van artificiële intelligentie, spraaktechnologie en neuropathologie. Vooral de Nederlandse Hersenbank, Spinoza Centre en het Meertens Instituut spelen hierbij een voorname rol.

Ambassadeur van de Amsterdamse Kennisinstellingen AI-technologie for people Anita Nijboer heeft een voortrekkersrol in de samenwerking. De KNAW ziet ernaar uit om met haar samen te werken.