KNAW kiest vier nieuwe bestuursleden

20 mei 2020

Martin van Hees, Sjaak Neefjes, Ton van der Steen en Linda Steg treden per 1 september 2020 toe tot het bestuur van de KNAW. Ze zijn door hun mede-Akademieleden gekozen. Ze worden qualitate qua voorzitter van een van de vier Domeinen van de KNAW.

  • Martin van Hees (1964), hoogleraar ethiek aan de VU, wordt voorzitter van het Domein Geesteswetenschappen.
  • Linda Steg (1965), hoogleraar omgevingspsychologie aan de RUG, wordt voorzitter van het Domein Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen.
  • Sjaak Neefjes (1959), hoogleraar celbiologie aan het LUMC, wordt voorzitter van het Domein Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen.
  • Ton van der Steen (1964), hoogleraar biomedische technologie van het hart aan het Erasmus MC (check TUD), wordt voorzitter van het Domein Natuur- en Technische Wetenschappen.

Bestuur KNAW

Het bestuur zal per 1 september 2020 verder bestaan uit de zittende leden Marileen Dogterom (hoogleraar bionanoscience TUD), Marc Groenhuijsen (hoogleraar straf(proces)recht en victimologie TiU), en Ineke Sluiter (hoogleraar Griekse taal en literatuur UL). Die laatste is vanaf 1 juni president van de KNAW.

De huidige president Wim van Saarloos en Maarten Prak leggen hun bestuurstaken neer omdat hun termijn respectievelijk per 1 juni en 1 september 2020 eindigt.