KNAW tekent samenwerking Hubrecht en Oncode

6 november 2017

De KNAW werkt officieel samen met Oncode Institute, een onafhankelijke Nederlandse organisatie die zich richt op fundamenteel kankeronderzoek. Bij het samenwerkingsverband zijn zes onderzoeksgroepen van het Hubrecht Institute betrokken.

De officiële start van het samenwerkingsverband vond plaats op vrijdag 3 november 2017 in het Trippenhuis te Amsterdam, waar de Akademie is gevestigd. Daar zetten Mieke Zaanen, algemeen directeur van de KNAW, en namens Oncode Ton Rijnders, algemeen directeur, en Angus Livingstone, valorisatiedirecteur, hun handtekening onder een affiliatie-overeenkomst. 

V.l.n.r.: Angus Livingstone (Oncode), Mieke Zaanen (KNAW) en Ton Rijnders (Oncode) tekenen de overeenkomst.

Oncode Institute

Oncode is een nieuw, onafhankelijk instituut dat onderzoekers op het gebied van fundamenteel kankeronderzoek bijeenbrengt onder de titel 'outsmarting cancer, impacting lives'. Het instituut investeert een groot deel van haar middelen in translatie van onderzoeksresultaten naar de kliniek en de markt. Binnen Oncode zijn meer dan vijfhonderd Nederlandse wetenschappers vertegenwoordigd, die verdeeld zijn over de partners: het Hubrecht Instituut, het Nederlands Kanker Instituut, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en de Radboud Universiteit. 

Trots

Het plaatsen van de handtekeningen markeert de start van een samenwerking waar Mieke Zaanen nu al trots op is. 'Met dit voor Nederland unieke project zorgen we voor onze onderzoekers en kijken we naar de toekomst. Oncode is een belangrijk voorbeeld voor andere projecten.'

Het Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW met 19 onderzoeksgroepen en ongeveer 200 medewerkers. Het instituut is gevestigd in Utrecht en is centraal gelegen in het universiteitscentrum De Uithof. Het Hubrecht Instituut is geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en er bestaan nauwe banden met de Universiteit Utrecht, met name binnen de Onderzoekschool Cancer Genomics & Developmental Biology.

Logo Hubrecht Instituut