Nieuwe KNAW-leden geïnstalleerd

14 september 2020

Tijdens de bijeenkomst op 14 september zijn de achttien nieuwe KNAW-leden van het jaar 2020 geïnstalleerd. Leden worden geselecteerd op grond van hun wetenschappelijke prestaties en zijn lid voor het leven.

Nieuwe leden KNAW 2020
Foto: Milette Raats

De bijeenkomst vond dit jaar online plaats. De nieuwe leden waren fysiek aanwezig en werden in de Tinbergenzaal van het Trippenhuis geïnstalleerd door president Ineke Sluiter. De achttien nieuwe leden hebben elk een video gemaakt waarin ze vertellen over zichzelf en hun werk. Deze zijn hieronder te zien.

Olivier Hekster, Lotte Jensen, Ibo van de Poel en Henk te Velde zijn de nieuwe leden in de geesteswetenschappen:

Halleh Ghorashi, Mirjam van Praag en Karin Roelofs zijn de nieuwe leden in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. Ook Bart Jacobs, specialist in computerbeveliging en de discussies daarover, stelt zich in deze video voor:

Takuzo Aida (buitenlands lid), Erik Bakkers, Harry Buhrman, Marjolein Dijkstra, Sijbren Otto, Jack Pronk en Barbara Terhal doen onderzoek in de natuur en/of technische wetenschappen:

De nieuwe (bio)medici bij de KNAW zijn Bas Bloem, Marcel van den Brink (buitenlands lid), Vincent Jaddoe en Maria Yazdanbakhsh. Nieuw KNAW-lid Frans van der Helm doet onderzoek op het grensvlak tussen biomedische wetenschap en werktuigbouwkunde:

Hier kunt u de opname van de gehele ledeninstallatie terug kijken.