Oproep voor nominaties Heinekenprijzen 2016

23 juli 2015

Tot 15 oktober 2015 kunt u nominaties indienen voor de Heinekenprijzen voor de wetenschap. Heinekenprijzen zijn tweejaarlijkse prijzen voor internationaal geprezen wetenschappers uit alle landen van wie het wetenschappelijke werk nog een aanzienlijke belofte inhoudt.

De KNAW en de Stichting Alfred Heineken Fondsen reiken deze internationale prijzen, waaraan een geldbedrag van $ 200.000 elk is verbonden, uit in de volgende vakgebieden:

De uiterste inzenddatum voor de Heinekenprijzen is 15 oktober 2015.

Heineken Young Scientists Awards

Sinds 2010 selecteert de KNAW tevens jonge, talentvolle wetenschappers uit dezelfde vakgebieden als de Heinekenprijzen. Aan de Heineken Young Scientists Awards is een prijs van € 10.000 verbonden.

KNAW-leden, leden van De Jonge Akademie en decanen van faculteiten van Nederlandse universiteiten mogen hiervoor een kandidaat nomineren, evenals de directeuren van de onderzoeksinstitiuten van NWO en KNAW.

Kent u een jonge, talentvolle wetenschapper die een voorbeeld is voor zijn of haar vakgenoten en niet langer dan 5 jaar geleden gepromoveerd is aan een Nederlandse universiteit? Attendeer een nominatiegerechtigde voor de Heineken Young Scientists Awards op hem of haar.