Persbericht NIDI-KNAW

Oratie Tineke Fokkema over Marokkaanse en Turkse ouderen

5 maart 2019

Op 8 maart 2019 houdt Tineke Fokkema haar oratie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, over ouderen die uit Marokko of Turkije naar Nederland zijn verhuisd.Fokkema is verbonden aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, een onderzoeksinstituut van de KNAW.

Mantelzorg door familie wordt lastiger te realiseren nu jongere generaties gezinnen vaak volle agenda’s hebben, ook als is de norm of de wens die zorg wel door familie te laten verrichten. Om voor deze migranten een prettige oude dag mogelijk te maken, is het belangrijk dat de ouderen zelf, hun mantelzorgers en zorginstellingen rekening houden met elkaar. Dit kan worden versneld door een keurmerk voor migrantvriendelijk beleid.

Tineke Fokkema werkt ook voor het NIDI-KNAW. Daarnaast is ze bijzonder hoogleraar Ageing Families and Migration aan de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences.

Meer informatie

Lees het volledige bericht op de website van het NIDI-KNAW.

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIDI verricht wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken en informeert beleidsmakers en samenleving over onderzoeksresultaten op het gebied van demografie. Door de concentratie van onderzoekers uit verschillende disciplines in één instituut is het NIDI een van de belangrijkste demografische onderzoekscentra van Europa.

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is gevestigd in Den Haag (Lange Houtstraat 19, 2511 CV Den Haag).

Logo NIDI