Nieuwsbericht Nederlands Herseninstituut

Podcastserie Master the Mind

29 april 2021

Het Nederlands Herseninstituut presenteert met trots 'Master the Mind', een podcastserie van het Nederlands Herseninstituut over de mysteries van het brein. Het onderwerp van de eerste aflevering is het creatieve brein.

Host Robin Rotman praat maandelijks met toponderzoekers die zich bezighouden met de mysteries van de hersenen. In de eerste aflevering staat het creative brein centraal. Wat is creativiteit en welke rol spelen onze hersenen hierbij? Kan je creativiteit leren? En kan je creativiteit stimuleren door drugsgebruik? Hersenonderzoeker Dick Swaab geeft antwoord op deze en andere vragen in deze eerste aflevering.

De podcastserie is te beluisteren via Masterthemind.nl, Spotify, Google, en Apple Podcasts

Het Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Hierbij wordt onderzocht hoe de hersenen cognitieve functies – zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociale interacties – mogelijk maken. Ook wordt onderzocht hoe deze functies verstoord raken bij hersenziekten. 

Logo Nederlands Herseninstituut