Programmaleider e-Humanities Group wordt gastonderzoeker Universiteit van Calgary

8 februari 2012

Dr. Sally Wyatt, winnaar van de prestigieuze Killam Visiting Scholar Award 2010, wordt gastonderzoeker aan de faculteit Communication & Culture van de Universiteit van Calgary.

Wyatt, programmaleider van de e-Humanities Group van de KNAW en hoogleraar Digital Cultures in Development aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht, wordt algemeen beschouwd als een toonaangevende autoriteit op het gebied van wetenschaps- en technologiestudies.

Het onderzoek van Wyatt richt zich op de vraag hoe alledaagse digitale technologieën (zoals pc’s, scanners en kopieermachines alsmede de bijbehorende toepassingen zoals tekstverwerkers, e-mail en spreadsheet-programma’s) de praktijk en organisatie van wetenschappelijk onderzoek de afgelopen 30 jaar hebben beïnvloed.

De Killam Visiting Scholar Award wordt elk jaar uitgereikt ter ondersteuning van een gerenommeerd wetenschapper die een substantiële bijdrage kan leveren aan het academische leven aan de Universiteit van Calgary.