Twee jonge economen naar Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

14 augustus 2017

Hande Erkut, promovendus van Maastricht University, en Florian Heine, universitair docent van Tilburg University, zijn dit jaar namens Nederland aanwezig bij de Lindau Ontmoetingsdagen met winnaars van de Nobelprijs voor de Economie (22 tot 26 augustus 2017). 

De kandidaten zijn voorgedragen door de KNAW en geselecteerd door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars. In totaal zullen 18 laureaten van de Nobelprijs voor de Economie en 360 jonge en talentvolle economen uit 66 landen deelnemen aan de zesde editie van de Lindau Ontmoetingsdagen met winnaars van de Nobelprijs voor de Economie.

Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en geneeskunde/fysiologie centraal. Elke vijf jaar is er een interdisciplinaire ronde. In 2004 is gestart met een driejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008.