Vier nieuwe bloggers voor Faces of Science

28 juni 2018

Vandaag starten vier nieuwe bloggers voor Faces of Science. Elisabeth van de Grift, Erik-Jan van Kesteren, Lennart Kruijer en Wen Ying Wu zullen door middel van hun blogs laten zien hoe het leven van een onderzoeker er uit ziet.

Elisabeth van de Grift (33), sociale wetenschappen/culturele antropologie, Technische Universiteit Delft
Duurzame energieprojecten, zoals windparken op land, stuiten in een plannings- of implementatiefase vaak op publieke of lokale weerstand. Elisabeth van de Grift onderzoekt aan de Technische Universiteit Delft de besluitvorming rondom controversiële energietechnologieën. Hierbij richt ze zich op de weinig onderzochte rol van initiatiefnemers van dit soort projecten.

Lees het eerste blog van Elisabeth.

Erik-Jan van Kesteren (25), statistiek/sociale wetenschappen/toegepaste wiskunde, Universiteit Utrecht
In de wetenschap is data de link tussen onderzoeksvraag en antwoord. Tegenwoordig kunnen we makkelijk veel data verzamelen, maar veel data betekent ook veel zoeken. Erik-Jan bekijkt hoe je het best kunt zoeken naar de juiste informatie in een hooiberg van data, en hoe onzeker je dan over het antwoord bent.

Lees Erik-Jan's eerste blog.

Lennart Kruijer (29), klassieke en mediterrane archeologie, Universiteit Leiden
Wat gebeurt er met een samenleving wanneer deze in korte tijd wordt overspoeld door objecten uit alle windstreken? In de antieke stad Samosata (modern Zuid-Turkije), zien we in de eerste eeuw voor Christus de wereld letterlijk binnentreden. Hoe werkte globalisering in de oudheid?

Lees het eerste blog van Lennart.

Wen Ying Wu (26), microbiologie/CRISPR, Wageningen University & Research
Het onderzoek van Wen Ying gaat over een immuunsysteem in bacteriën, het antivirussysteem van een bacterie. Dit systeem heet CRISPR. Ze doet onderzoek naar de werking van zo'n immuunsysteem, van de eerste tot de laatste stap, van immuniteit tot vernietigen van het virus.

Lees Wen Ying's eerste blog.

Faces of Science

Op de site Facesofscience.nl bloggen promovendi over hoe het is om te werken in de wetenschap. Zo helpen ze studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo, die staan voor een keuze in hun studie, een realistisch beeld te krijgen van hoe het is om wetenschapper te zijn. Maar de blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. De Faces treden daarnaast geregeld op bij bijeenkomsten en in de media.

Faces of Science is een project van de KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met NEMO Kennislink. Het project, dat in 2014 van start ging, wordt gefinancierd door Lira Auteursfonds Reprorecht.