Winnaar Art of Neuroscience 2018

16 juli 2018

Met een inzending die de continue verbinding van emoties en gedrag onderstreept, wonnen Carmine Pariante (Kings College London, Verenigd Koninkrijk) en Lynn Lu (Nanyang Academy of Fine Arts Singapore/University of the Arts London, Verenigd Koninkrijk) dit jaar de Art of Neuroscience, een internationale competitie voor het beste beeld/verbeelding op het gebied van neurowetenschappen.

Hun inzending met de naam For all sad words of tongue and pen, the saddest are these, it might have been is een metaforische bloeduitwisseling die gebaseerd is op het onderzoek van Carmine Pariante aan het Kings College.

De Art of Neuroscience-competitie is een initiatief van het Nederlands Herseninstituut en werd voor het eerst in 2011 georganiseerd.

Volledige bericht

Meer informatie op website Art of Neuroscience.

Het Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Hierbij wordt onderzocht hoe de hersenen cognitieve functies – zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociale interacties – mogelijk maken. Ook wordt onderzocht hoe deze functies verstoord raken bij hersenziekten.

Logo Nederlands Herseninstituut