World Social Science Forum over maatschappelijke transformaties en het digitale tijdperk

16 oktober 2013

Van 13 tot 15 oktober vond in Montreal het World Social Science Forum plaats, met als thema ‘maatschappelijke transformaties en het digitale tijdperk’. Sally Wyatt, programmaleider van de e-Humanities Group van de KNAW, was voorzitter van de programmacommissie.

Het World Social Science Forum werd bijgewoond door ruim 1000 deelnemers uit 60 verschillende landen en uit alle takken van de sociale wetenschappen.

In panels werd gesproken over de enorme invloed die digitale technologieën in allerlei opzichten hebben op hoe mensen leven, werken, spelen en politiek bedrijven. Er waren onder andere panels over big data en open data, over nieuwe vormen van samenwerking en over de rol van modellen en simulaties.

Uitgebreide informatie verschijnt in de nieuwsbrief van de e-Humanities Group in december. Le Devoir, de grootste Franstalige krant van Canada, heeft uitvoerig verslag gedaan van het evenement.

Het forum wordt georganiseerd onder auspiciën van de International Social Science Council, waarbij de KNAW is aangesloten. Het volgende forum wordt in 2015 gehouden in Zuid-Afrika, met als titel ‘Transforming global relations for a just world’.