Zestien Chinese en Nederlandse wetenschappers aan het woord

8 december 2012

Hoe werk je samen aan wetenschappelijk onderzoek over lands- en soms taalgrenzen heen? Over deze en andere vragen gaat de publicatie 'Based on Science, Built on Trust' van NWO en KNAW. Zestien wetenschappers uit Nederland en China vertellen over hun ervaringen met elkaar de afgelopen jaren en, in een enkel geval, zelfs de afgelopen decennia.

U kunt de publicatie hier downloaden

Of bekijk de bladerbare versie online op ISSUU.

Zhang Jinxiong, chargé d’Affaires van de Chinese ambassade in Nederland, Cao Jinghua, plaatsvervangend directeur-generaal van de Chinese Academy of Sciences en Ron Minnée, plaatsvervangend directeur-generaal van het ministerie van OCW, namen onlangs een exemplaar in ontvangst. Dit deden zij tijdens de eerste succesvolle editie van het NWO KNAW PhD-evenement voor Chinese studenten die hun onderzoek deels of geheel in Nederland verrichtten.

Presentation publication Based on Science, Built on TrustZhang Jinxiong - chargé d’Affaires van de Chinese ambassade in Nederland - neemt de publicatie in ontvangst van Martin Stokhof - voorzitter van de KNAW NWO China Commissie

Wetenschappelijke samenwerking

De eerste stappen in wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en China werden al in 1876 gezet toen van de rivier de Huangpu een kanaal werd gemaakt met behulp van Nederlandse ingenieurs. Officiële betrekkingen tussen de betrokken ministeries en de wetenschapsacademies zijn er sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dankzij deze banden lanceerden NWO en KNAW verschillende  succesvolle wetenschappelijke samenwerkingsprogramma’s waarna de twee organisaties in 2008 besloten voortaan samen te werken.

Foto-impressie

Klik op de afbeelding om te vergroten

KNAW NWO PhD Event, 7 December 2012 in Amsterdam KNAW NWO PhD Event, 7 December 2012 in Amsterdam
KNAW NWO PhD Event, 7 December 2012 in Amsterdam KNAW NWO PhD Event, 7 December 2012 in Amsterdam