Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Evaluatiecommissie: institutenstelsel KNAW en NWO heeft belangrijke meerwaarde 22-02-2019

  In opdracht van KNAW en NWO heeft een onafhankelijke commissie het portfolio van KNAW- en NWO-instituten geëvalueerd. Deze commissie concludeert dat deze nationale onderzoeksinstituten de slagkracht van de Nederlandse wetenschap vergroten. Op 21 februari hebben de bestuurders van KNAW en NWO de rapportage en hun reactie daarop aangeboden aan de minister van OCW.

 • Tien onderzoekers van start op Netherlands Institute for Advanced Study 05-02-2019

  Deze week is een nieuwe groep onderzoekers als fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (een onderzoeksinstituut van de KNAW) begonnen. Elk jaar selecteert NIAS in totaal ongeveer vijftig talentvolle en gerenommeerde onderzoekers die zich aan het instituut in de Amsterdamse binnenstad volledig aan hun eigen onderzoek kunnen wijden, vrijgesteld van onderwijstaken. Ook kunstenaars, schrijvers en journalisten maken deel uit van de groep. 

 • Reactie KNAW op Plan S 04-02-2019

  De KNAW heeft een reactie opgesteld over Plan S ter versnelling van de transitie naar open access.

 • Opnieuw afstellen van hormoonproducerende cellen in de darm 31-01-2019

  Onderzoekers van de groep van Hans Clevers in het Hubrecht Instituut in Utrecht en hun collega’s werpen een nieuw licht op het ontstaan en de functie van hormoonproducerende cellen in de darm, en openen daarmee nieuwe deuren voor het afstellen van deze hormoonproductie voor de behandeling van ziektes.

Meer KNAW-nieuws