Actueel

KNAW pleit voor landelijke coördinatie om geneesmiddelen sneller bij patiënt te krijgen

Persbericht

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Blinde vrouw in staat om eenvoudige vormen te zien met behulp van een hersenimplantaat 20-10-2021

  Nieuw gepubliceerd onderzoek laat zien hoe een team van wetenschappers van de Universiteit Miguel Hernández (Spanje), het Nederlands Herseninstituut en het John A. Moran Eye Center van de Universiteit van Utah (VS) met succes een vorm van kunstmatig zicht heeft gecreëerd voor een blinde vrouw. De resultaten betekenen een sprong voorwaarts voor wetenschappers die een visuele hersenprothese willen maken om de onafhankelijkheid van blinden te vergroten.

 • Nobelprijs economie voor Guido Imbens 11-10-2021

  Guido Imbens, buitenlands lid van de KNAW, is dit jaar een van de drie winnaars van de Nobelprijs voor economie. Dat maakte de jury in Stockholm op 11 oktober bekend.

 • Didier Nibbering onderscheiden met de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs voor wiskunde 11-10-2021

  Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van OCW, reikte de prijs uit voor het onderzoek waarop Nibbering in 2018 promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Didier’s proefschrift, The Gains from Dimensionality, is kwalitatief en inhoudelijk sterk uitgewerkt." 

 • Henk de Jong interim-directeur Rathenau Instituut 07-10-2021

  Het bestuur van de KNAW heeft Henk de Jong benoemd tot directeur ad interim van het Rathenau Instituut. De Jong volgt de in augustus overleden Melanie Peters op, die directeur was sinds 2015. 

Meer KNAW-nieuws