Persfoto's Heinekenprijzen

Klik op de foto voor een afbeelding van hoge(re) resolutie. Bij gebruik van de foto's is naamsvermelding van de fotograaf verplicht: Jussi Puikkonen/KNAW.

Neem voor foto's in tif-formaat contact op met .

Jennifer Doudna, hoogleraar biomedische wetenschappen, University of California, Berkeley (Verenigde Staten), krijgt de Dr. H.P. Heinekenprijs voor de Biochemie en Biofysica 2016 voor haar baanbrekende onderzoek naar de structuur en de werking van RNA-moleculen en RNA-eiwit-complexen.

      

Stephen Jackson, hoogleraar biologie, University of Cambridge, Cambridge (Verenigd Koninkrijk), krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Geneeskunde 2016 voor zijn fundamentele onderzoek naar DNA-herstel in menselijke cellen en voor de succesvolle toepassing van kennis over dat proces in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen kanker.

    

Georgina Mace, hoogleraar biodiversiteit en ecosystemen, University College London (Verenigd Koninkrijk), krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Milieuwetenschappen 2016 voor het leggen van een wetenschappelijk basis onder wereldwijd gebruikte lijsten van bedreigde soorten en het stellen van prioriteiten voor natuurbehoud.

    

Judith Herrin, emeritus hoogleraar klassieke en late oudheid, King’s College London (Verenigd Koninkrijk), krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Historische Wetenschap 2016 voor haar pionierswerk op het gebied van de oude culturen van de mediterrane wereld en het identificeren van de cruciale plaats van het Byzantijnse Rijk in de wereldgeschiedenis.

    

Elizabeth Spelke, hoogleraar psychologie, Harvard University, Cambridge (Verenigde Staten), krijgt de C.L. de Carvalho-Heinekenprijs voor de Cognitieve Wetenschappen 2016 voor haar pionierswerk op het gebied van de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen.

    

Beeldend kunstenaar Yvonne Dröge Wendel krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs 2016 voor de Kunst. De internationale jury van de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst acht het werk van Yvonne Dröge Wendel origineel, inventief en vitaal.

Yvonne Dröge Wendel Yvonne Dröge Wendel Yvonne Dröge Wendel Yvonne Dröge Wendel Yvonne Dröge Wendel Yvonne Dröge Wendel