Verbouwing Trippenhuis

490x220_gevelTrippenhuis.jpg

Het Rijksvastgoedbedrijf en de KNAW renoveren het, deels monumentale, Trippenhuiscomplex (Kloveniersburgwal 23 t/m 31). Groot onderhoud is noodzakelijk om het complex geschikt te maken voor de 21e eeuw. Ook wordt een aantal voorzieningen vernieuwd.  Zo is het Trippenhuis straks een inspirerende locatie om mensen en middelen bij elkaar te brengen en met kennis en creativiteit bij te dragen aan de ontwikkeling van onze samenleving.

Het Trippenhuis krijgt onder meer een nieuwe entree, dinerzaal, bedrijfsrestaurant, congreszaal, ontvangstruimten en twee nieuwe vergaderzalen. De verbouwingswerkzaamheden zijn gestart in het vierde kwartaal van 2017 en duren naar verwachting een jaar.

De verbouwing: wat staat er op de planning?

Verbouwen levert hinder op. Dit is helaas niet te voorkomen. De geluidsoverlast is meestal geconcentreerd in een periode van een week of enkele weken. Vooral de sloopwerkzaamheden veroorzaken hinder. Zodra de gevels dicht zijn, neemt de geluidsoverlast af.

Omdat elk persoon hinder op zijn/haar eigen manier ervaart, vindt de KNAW het belangrijk u via deze website te informeren over de werkzaamheden. Zodat u weet wat er speelt. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: of via de telefoon: 020 551 0996

Komende werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden voorzijde Trippenhuis
Deze zijn nagenoeg afgerond. Vanaf maandag 12 november worden de steigers gedemonteerd. Voor de laatste werkzaamheden wordt een hoogwerker ingezet. Deze wordt maandag 19 november geplaatst (grachtzijde, al deels afgezet met hekwerk). De hoogwerker zal ongeveer twee weken worden ingezet.

Nieuwe transformator op de Kloveniersburgwal
De transformator in de tuin van het Trippenhuiscomplex is straks volledig nodig voor de nieuwe voorzieningen. Dit betekent dat Liander het laagspanningsnet gaat aanpassen en in overleg met de gemeente een nieuwe transformator plaatst op de Kloveniersburgwal ter hoogte van nummer 27. Aannemer Van Gelder voert deze werkzaamheden uit in opdracht van Liander. Liander informeert de omgeving over de verbouwingswerkzaamheden. De KNAW krijgt ook deze buurtberichten. Het eerste buurtbericht (pdf) van Liander kunt u hier nalezen.

Inpandige hakwerkzaamheden Kloveniersburgwal 27
In de congreszaal (tuin Trippenhuiscomplex) wordt een raam geplaatst voor de toekomstige regiekamer. Hiervoor moeten hak (sloop)werkzaamheden worden verricht. Hakwerkzaamheden worden ook uitgevoerd bij de goederenlift halverwege het gebouw. Omdat het pand al deels gesloten is, verwacht de aannemer dat dit minder geluidsoverlast zal geven dan eerdere sloopwerkzaamheden. De werkzaamheden starten donderdag 15 november en nemen circa drie dagen in beslag.

Congreszaal (achterzijde Kloveniersburgwal 27)

Sloopwerkzaamheden zijn afgerond. De opening op het dak (daklicht) is aangebracht. Op het dak komt straks een tuin met beplanting in verschillende hoogtes. De werkzaamheden concentreren zich nu voornamelijk binnen het pand. Een uitschuifbare tribune, uitbreiding van audiovisuele middelen en een plafond met apart instelbare verlichtingsmogelijkheden zorgen voor een prettige, moderne en multifunctionele zaal.