Sloopwerkzaamheden

In de week van 16 april start de aannemer met de volgende werkzaamheden: het verwijderen van de tussenwanden in de schoorsteen, het aanbrengen van sparingen in het dak van de congreszaal en het uitvoeren van sloopwerkwerkzaamheden in pand 27.

Verwijderen tussenwanden in schoorsteen

Maandag 16 april start de aannemer met het slopen van enkele tussenwandjes in de schoorsteen en een betonwand in de voormalige Tinbergenzaal. Dit brengt geluidsoverlast met zich mee. De werkzaamheden worden alleen tussen 07.00 en 19.00 uur (officiële werktijden) uitgevoerd. De aannemer verwacht dat deze sloopwerkzaamheden aan het eind van de week klaar zullen zijn.

Slopen tussenwanden in smalle schoorsteen (inpandig)

Aanbrengen drie sparingen in dak van congreszaal

Verder gaat de aannemer enkele sparingen (openingen) aanbrengen op het dak van de congreszaal (voor aanleggen trap om straks de daktuin te kunnen verzorgen en voor ventilatiedoeleinden). De voorlopige planning is om hier deze week mee te beginnen. Het maken van de openingen brengt geluidsoverlast met zich mee. De verwachting is dat deze werkzaamheden een week zullen duren.

Sloopwerkzaamheden pand 27

De komende weken staat een aantal sloopwerkzaamheden in pand 27 in de planning. Omdat de gevel nog open is, zullen de sloopwerkzaamheden overlast geven. Donderdag 19 april start de aannemer met de achtergevel en de kolommen en werkt de komende weken naar de voorzijde toe (Kloveniersburgwal). De verwachting is dat de totale sloopwerkzaamheden (met tussenfases) circa drie weken zullen duren.