Praten over je loopbaan

 

Interne begeleiding 

P&O-adviseur 

De personeelsadviseur van het Bureau of instituut kan je helpen in kaart te brengen welke ontwikkelvragen je hebt en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Ook kun je via de personeelsadviseur meer informatie krijgen over het aanbod aan activiteiten van het Centrum voor Loopbaan & Ontwikkeling. 

Loopbaan & ontwikkeling 

De medewerkers van het Centrum voor Loopbaan & Ontwikkeling kun je benaderen als je vragen hebt over je (loopbaan)ontwikkeling of meer wilt weten over het aanbod aan activiteiten. Zij weten alles over (duurzame) loopbaanontwikkeling en kunnen je goed op weg helpen. 

Leidinggevende 

Tijdens het jaargesprek bespreken medewerker en leidinggevende samen de behaalde resultaten en maken ze afspraken over de uitvoering van (toekomstige) werkzaamheden in de huidige functie. Het overleg is ook bedoeld om te praten over loopbaanontwikkeling op de langere termijn. Vragen die aan bod kunnen komen tijdens dit gesprek: welke nieuwe werkwijzen, middelen of verantwoordelijkheden heb ik nodig om kwaliteit te leveren, uitgedaagd te blijven, nieuwe kennis op de doen, vaardigheden bij te leren en mijn eigen loopbaan vorm te geven? 

Externe begeleiding 

Praat je liever met iemand van buiten de organisatie, dan kun je een (loopbaan)coaching-traject aanvragen bij een extern trainingsbureau of een externe coach. Een externe gesprekspartner kan je helpen je loopbaan- of ontwikkelwensen op lange termijn helder te krijgen. Omdat dit vaak een uitgebreider proces is en er kosten aan verbonden zijn, die worden vergoed door de KNAW, stem je een verzoek hiervoor eerst af met je leidinggevende. Een aanvraag dien je vervolgens in bij het Centrum voor Loopbaan & Ontwikkeling. 

Maatwerk 

Maatwerk voor doorstroming

De KNAW wil interne doorstroom stimuleren. Om daarbij te ondersteunen bieden we, waar mogelijk, maatwerk aan. Medewerkers staan zelf aan het roer van hun carrière en een uitwisseling kan helpen om nieuwe mogelijkheden te verkennen of kennis te verbreden. 

Welke mogelijkheden zijn er? 

  • Job sharing: Loop een dagje mee met een collega.
  • Detachering: Doe een aantal maanden ervaring op in een andere positie binnen de KNAW of bij een andere organisatie.
  • Doorstroom: Wissel permanent van functie