Samenwerken: Leren van elkaar

Wij zijn allemaal verschillend. In sommige taken ben je heel goed en in andere taken is je collega beter. Om als team de beste resultaten neer te zetten, is het belangrijk om te weten waar je goed in bent en waarin je om hulp kunt vragen van je collega. In deze training leer je hoe je jouw verwachtingen in de samenwerking met je collega’s kunt bespreken. 

Je leert hoe je het bespreekbaar kunt maken als iets niet zo loopt zoals je had verwacht. Je leert om met je collega’s terug te kijken op wat jullie hebben gedaan om zo steeds betere kwaliteit te kunnen leveren en te leren van elkaar. 

Doelgroep

Alle medewerkers van de KNAW die wel eens opzien tegen een gesprek, meer zouden willen leren van collega’s, zich afvragen hoe collega’s denken over hun bijdrage, of die denken dat betere resultaten behaald zouden kunnen worden, maar niet weet hoe ze dit effectief kunnen overbrengen aan collega’s of  de leidinggevende.

Programma

In deze training ga je aan de slag met tools om gesprekken productiever te maken, en om effectiever en plezieriger samen te werken. Dit doen we aan de hand van scenes over samenwerken bij de KNAW die acteurs zullen spelen. In het eerste deel van de training gaan we de scenes regisseren naar een wenselijke uitkomst. In het tweede deel van de training kun je een lastige situatie inbrengen vanuit je eigen werk. De trainer helpt je de tools in te zetten in deze situatie om een effectief gesprek te kunnen voeren met je collega. Als je dat prettig vindt is er voor enkele deelnemers ook gelegenheid om te oefenen met de trainer/acteur.

Praktische informatie

  • Duur: Eén bijeenkomst van 9.00-13.00 uur
  • Data: Training nog niet gepland. Wilt u een training volgen, stuur een bericht naar
  • Locatie: Nader te bepalen
  • Groepsgrootte: maximaal 12 personen

Mocht je deze training willen volgen, dan kun je dat kenbaar maken door het algemene aanvraagformulier in te vullen.

Aanvragen van financiering

Het Lokaal Overleg (vertegenwoordigers van vakbonden en werkgever) vindt duurzame loopbaanontwikkeling belangrijk. Daarom hebben ze hiervoor financiële middelen gereserveerd waarop je als medewerker van de KNAW een beroep kunt doen.