Willem de Vos

Titels Prof. dr.
Voorletters W.M.
Hoofdfunctie Hoogleraar WUR/hoogleraar Helsinky University
Vakgebieden Microbiologie
Leeropdracht Microbiologie/Molecular Microbiology
Domein Natuur- en Technische Wetenschappen
Lidmaatschap Lid
Sinds 2009
Voorzitter van M.W. Beijerinck-Virologiefonds
Lid van Domein Natuur- en Technische Wetenschappen
Verbonden aan Wageningen University & Research
Laboratorium voor Microbiologie, Helix building 124 - Room 5043
Stippeneng 4
6708 WE Wageningen
willem.devos@wur.nl
Onderzoek/publicaties

Willem de Vos is een expert op het gebied van de microbiologie. Hij is bekend vanwege zijn onderzoek op het gebied van micro-organisme en welke bijdrage deze organismen leveren bij de productie van voedsel. De Vos heeft meerdere ontdekkingen gedaan op dit gebied waaronder de eigenschap van melkzuurbacteriën om met elkaar te communiceren en andere organismen te kunnen uitbannen met peptiden. Daarnaast heeft zijn onderzoek ervoor gezorgd dat melkzuurbacteriën ingezet kunnen worden om de productie van vitamine, smaakstoffen en zoetstoffen te verbeteren.