Jury van de Dr. H.P. Heinekenprijs voor Biochemie en Biofysica

De Dr. H.P. Heinekenprijs voor Biochemie en Biofysica van de Dr. H.P. Heineken Stichting ondersteunt excellent onderzoek naar de biochemie en de biofysica.

De Dr. H.P. Heineken Stichting reikt elke twee jaar een van de meest prestigieuze prijzen van Nederland uit: de Dr. H.P. Heinekenprijs voor Biochemie en Biofysica. De Stichting bevordert hiermee de aandacht voor en het belang van de vakgebieden biochemie en biofysica, met inbegrip van de biochemische en biofysische aspecten van de microbiologie en van de kiemingsfysiologie van zaden. Technische aspecten van de kiemingsfysiologie vallen buiten de prijs.
 
De Dr. H.P. Heinekenprijs voor Biochemie en Biofysica bestaat uit een kristallen trofee en een geldbedrag van 200.000 Amerikaanse dollars. Het kristallen beeld, een replica van een miniatuurmicroscoop die de Nederlander Antonie van Leeuwenhoek (1632-1723) ontwikkeld heeft, staat symbool voor de ontwikkelingen van de biochemie en biofysica sinds de instelling van de prijs in 1963. De trofee is ontworpen door W. Heesen en vervaardigd door de Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam.

Voorzitter

Lid

Waarnemer