KNAW Early Career Partnerships

Met de KNAW Early Career Partnerships wil de KNAW onderzoekers aan het begin van hun carrière stimuleren om interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan of uit te bouwen om tot nieuwe inzichten te komen in fundamenteel onderzoek op alle wetenschapsdomeinen.

Een KNAW Early Career Partnership stelt early career onderzoekers in staat een bijeenkomst te organiseren met deelnemers uit verschillende wetenschappelijke disciplines om gezamenlijk onconventionele, innovatieve ideeën of methoden voor fundamenteel onderzoek te verkennen.

Jaarlijks worden maximaal tien Partnerships toegekend. De toekenning bestaat uit maximaal 10.000 euro voor het organiseren van een bijeenkomst bij de KNAW of op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld het Lorentz Center.

De KNAW Early Career Partnerships worden beschikbaar gesteld uit het KNAW Akademiefonds.

Vakgebieden

Alle

Voor wie?

Onderzoekers die werkzaam zijn bij een universiteit of onderzoeksinstituut in Nederland en niet langer dan 7 jaar geleden zijn gepromoveerd. Op deze termijn is de KNAW-extensieregeling van toepassing.

Hoe kunt u aanvragen?

Aanvragen kunnen worden ingediend met het aanvraagformulier.

Als bijlagen moeten worden meegestuurd:

  • een cv van de aanvrager
  • een voorstel voor de bijeenkomst met daarin informatie over de wetenschappelijke inhoud en over het programma en de organisatie
  • een begroting

De sluitingsdatum is 1 februari 2020.