Martin Vinck

Dr. M. Vinck (30) is als postdoc onderzoeker verbonden aan het Kavli Institute for Neuroscience van de School of Medicine van de universiteit van Yale (New Haven, Verenigde Staten). Hij krijgt de Heineken Young Scientists Award voor de Cognitiewetenschap 2014 voor zijn onderzoek naar de rol van elektrische golven (oscillaties) in cognitieve processen.

220x267_martin_vinckMartin Vinck promoveerde in 2013 aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar de rol van elektrische golven (oscillaties) in hersencellen bij cognitieve processen zoals perceptie, geheugen en het nemen van beslissingen. Hij ontwikkelde nieuwe wiskundige analysemethoden, die sindsdien ook elders worden toegepast.

Sinds dit jaar onderzoekt Vinck aan de Universiteit van Yale hoe cellen in de primaire visuele hersenschors elkaar remmen en stimuleren met gelijksoortige elektrische golven.

In 2013 kreeg hij een Rubicon-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Dat jaar kreeg hij ook de Scopus Young Researcher Award van Elsevier in de categorie Life Sciences.