KNAW Early Career Award

Met de KNAW Early Career Award wil de KNAW jonge getalenteerde onderzoekers na hun promotie een steuntje in de rug geven. De Award is bedoeld voor onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeën (verder) te ontwikkelen.
KNAW Early Career Award

De Early Career Award waardeert onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeën verder te ontwikkelen. De Award wordt uitgereikt in vier wetenschapsdomeinen. Per domein zijn er drie winnaars.

Romy Gaillard

Romy Gaillard, assistent professor kindergeneeskunde bij het Erasmus Medisch Centrum, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Marieke Hendriksen

Marieke Hendriksen, wetenschappelijk onderzoeker vroegmoderne kunst- en wetenschaps- en kennisgeschiedenis bij het KNAW Humanities Cluster, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Berthe Jansen

Berthe Jansen, postdoc onderzoeker Tibetaanse studies aan de Universiteit Leiden, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Namkje Koudenburg

Namkje Koudenburg, universitair hoofddocent sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Tim Korevaar

Tim Korevaar, postdoc onderzoeker schildklierziekten en arts in opleiding bij het Erasmus Medisch Centrum en Sint Franciscus Gasthuis, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Geert Litjens

Geert Litjens, universitair docent pathologie aan het Radboud Universitair Medisch Centrum, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Dong Nguyen

Dong Nguyen, universitair docent informatica aan de Universiteit Utrecht, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Stephanie Rap

Stephanie Rap, universitair docent jeugdrecht aan de Universiteit Leiden, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Said Rodriguez

Said Rodriguez, hoofd van de Interacting Photons-groep (AMOLF), is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Gijs Schumacher

Gijs Schumacher, universitair docent geschiedenis aan de Universiteit Leiden, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Carolien Stolte

Carolien Stolte, universitair docent geschiedenis aan de Universiteit Leiden, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Niko Wanders

Niko Wanders, universitair docent fysische geografie aan de Universiteit Utrecht, is een van de prijswinnaars van de KNAW Early Career Awards 2019.

Laureaten KNAW Early Career Award 2020