Heinekenprijs voor de Kunst

De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst stimuleert kunstenaarschap in Nederland. Alfred Heineken heeft de prijs ingesteld als erkenning en aanmoediging voor Nederlands toptalent in de kunsten.

De Stichting Alfred Heineken Fondsen geeft sinds 1988 tweejaarlijks een prijs aan een uitmuntende kunstenaar die in Nederland werkt. De Stichting financiert de prijs.

De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst bestaat uit een trofee, een publicatie en/of tentoonstelling (ter waarde van 50.000 euro) en een geldbedrag van 50.000 euro.

Vakgebieden

Kunst; kunstbeoefening

Voor wie?

Zeer getalenteerde beeldend kunstenaar in Nederland

Wie kunnen nomineren?

Leden van de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie, directeuren van musea, (post) hbo-kunstopleidingen, presentatie-instellingen voor beeldende kunst, de directeuren van de Rijksakademie van beeldende kunsten, De Ateliers en de Jan van Eyck Academie, en het bestuur van de Nederlandse Galerie Associatie kunnen een nominatie voor een beeldend kunstenaar indienen.

Kent u een kunstenaar die volgens u in aanmerking MOET komen voor deze prijs, maar behoort u niet tot de nominatiegerechtigden, wijs een van bovenstaande personen dan op deze persoon.

Nominatie en uitreiking

U kunt geen nominaties meer indienen.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op 27 september 2018 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.