KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award

De KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award is een tweejaarlijkse prijs voor een onderzoeker (of een team van onderzoekers) die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt op het gebied van (translationeel) wetenschappelijk onderzoek naar kanker alsmede de zorg voor kankerpatiënten.

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Bob Pinedo Cancer Care Award. Vanaf 2016 is de KNAW verantwoordelijk voor de selectie van de winnaar(s).

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur in de vorm van Bob Pinedo’s hand, die zowel kracht als hoop op herstel symboliseert, en een geldprijs van 100.000 euro. 

Vakgebied

Oncologie

Voor wie?

De prijs wordt uitgereikt aan een onderzoeker (of een team van onderzoekers) die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt op het gebied van (translationeel) wetenschappelijk onderzoek naar kanker alsmede de zorg voor kankerpatiënten.

Nominatie

Onderzoeksinstituten en onderzoekers uit alle landen kunnen ieder zelfstandig kandidaten nomineren voor de KNAW Bob Pinedo Award. U dient hiervoor gebruik te maken van het nominatieformulier dat in het Engels moet worden ingevuld.

Het nominatieformulier (inclusief toelichting, curriculum vitae en publicatielijst) moet uiterlijk 1 mei 2018 worden ingediend bij de KNAW via e-mailadres:

Nominaties die niet volgens bovengenoemde procedure zijn ingediend worden niet in behandeling genomen. De jury kan nominaties uit voorgaande edities opnieuw in aanmerking laten komen.

Uitreiking

De uitreiking van de KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award 2018 zal plaatsvinden op 22 november 2018 bij het VUmc.