Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Council & Foundation brengen jaarlijks tientallen Nobelprijswinnaars met honderden jonge wetenschappelijke talenten uit meer dan vijftig landen bij elkaar voor een meerdaagse ontmoeting. De KNAW draagt een aantal Nederlandse studenten en postdocs voor aan de Lindau Commissie voor deelname aan de ontmoetingsdagen. De Lindau Commissie selecteert de deelnemers.

In verband met het coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld tot volgend jaar.

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Het programma bestaat uit lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en sociale evenementen.

Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en fysiologie of geneeskunde centraal. Elke vijf jaar is er een interdisciplinaire ronde en elke drie jaar is er een ontmoeting op het gebied van de economische wetenschappen.

Van 27 juni – 2 juli 2021 vinden de 70ste Lindau Ontmoetingsdagen plaats op de vakgebieden chemie, natuurkunde en fysiologie of geneeskunde (interdisciplinair).

Vakgebieden

2021: chemie, natuurkunde en fysiologie of geneeskunde (interdisciplinair).

Voor wie?

Veelbelovende jonge wetenschappers (niet ouder dan 35 jaar) in de vakgebieden chemie, natuurkunde en fysiologie of geneeskunde.Kandidaten dienen een aanstelling te hebben aan een universiteit of onderzoeksinstelling in Nederland.

Nominatie en toelating

Voor de Lindau Ontmoetingsdagen van 27 juni – 2 juli 2021 kunt u helaas geen nominaties meer indienen bij de KNAW. De Lindau Commissie zal binnenkort een selectie maken uit de voorgedragen kandidaten.