Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Bereikbaarheid van de Akademie

De KNAW is gevestigd in het Trippenhuiscomplex aan de Kloveniersburgwal 29 in Amsterdam. Het Trippenhuiscomplex bevindt zich in de binnenstad van Amsterdam, dichtbij uitvalswegen en met goede OV-verbindingen. We adviseren u om, waar mogelijk, met het openbaar vervoer of (OV-)fiets naar onze locatie te reizen.

Raadpleeg voor actuele reisinformatie de website van 9292.

Direct naar

  Bereikbaarheid

  Vanaf luchthaven Schiphol:

  Neem de trein naar station Amsterdam Centraal.

  • Stap over op metrolijn 51, 53 of 54. Stap uit bij halte Nieuwmarkt en volg de borden ‘uitgang Nieuwmarkt’. U loopt in 150 meter naar de Akademie.
  • Vanaf station Amsterdam Centraal kunt u ook in 10 minuten (750 meter) lopen naar de Akademie.

  Met de trein:

  Neem de trein naar station Amsterdam Centraal of station Amsterdam Amstel.

  • Op Amsterdam Centraal kunt u gebruikmaken van metrolijnen 51, 53 of 54 naar halte Nieuwmarkt (één halte, 3 minuten) en loop in 150 meter naar de Akademie. Vanaf station Amsterdam Centraal kunt u ook in 10 minuten (750 meter) lopen naar de Akademie.
  • Op Amsterdam Amstel kunt u gebruikmaken van metrolijnen 51, 53 of 54 in de richting van het Centraal Station. Stap uit op halte Nieuwmarkt (vier haltes, 7 minuten), volg de borden ‘uitgang Nieuwmarkt’ en loop in 150 meter naar de Akademie.

  Met de metro:

  • Metrolijnen 51, 53 en 54 stoppen op halte Nieuwmarkt. Volg de borden ‘uitgang Nieuwmarkt’ en loop in 150 meter naar de Akademie.
  • Reist u met metrolijn 52? Stap dan uit op halte Rokin en volg de borden ‘uitgang Spui’. Vanaf hier loopt u 650 meter naar de Akademie.  

  Met de fiets:

  U kunt uw fiets parkeren in één van de onbewaakte fietsenrekken op de Kloveniersburgwal.

  Brengen en/of ophalen

  Komt u iemand ophalen of wegbrengen? Ter hoogte van Kloveniersburgwal 27 kunt u kort stoppen om iemand af te zetten of op te halen. Houdt u hierbij rekening met fietsers en ander verkeer.

  Met de auto:

  Op de Kloveniersburgwal is weinig parkeergelegenheid. Er zijn verschillende alternatieven op loopafstand van het Trippenhuiscomplex. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden zijn Parkeergarage Stopera en Parkeergarage Waterlooplein.

  Afleveren van goederen

  Ter hoogte van Kloveniersburgwal 25 bevindt zich de goedereningang van het Trippenhuiscomplex. U kunt zich melden via de receptie op Kloveniersburgwal 29 of de intercom bij de goedereningang (vanaf zomer 2020).

  Toegankelijkheid

  Het Trippenhuis beschikt over een mindervalideningang op Kloveniersburgwal 27, van buitenaf gezien links van de hoofdingang. U kunt aanbellen via de aanwezige intercom, waarna deze ingang voor u wordt geopend. Een medewerker van de KNAW zal u ontvangen en naar uw bestemming begeleiden. De Tinbergenzaal, Rembrandtzaal en de Johan Huizingazaal zijn toegankelijk voor mindervalide gasten. Op de begane grond van het Trippenhuis bevindt zich een mindervalidentoilet.

  Slechthorenden

  In de Tinbergenzaal is een ondersteuning voor slechthorenden aanwezig, waarbij het zowel mogelijk is om een koptelefoon als een slechthorende lus voor een hoortoestel aan te sluiten.

  Hulphonden

  Bent u afhankelijk van een officiële hulphond, dan is deze welkom. Wij stellen het op prijs als u ons van te voren informeert wanneer u een bijeenkomst bezoekt met uw hulphond .

  Mindervalideparkeerplaats

  Op de Nieuwmarkt bevindt zich een mindervalideparkeerplaats. Een overzicht van alle openbare mindervalideparkeerplaatsen vindt u hier: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/gehandicapten/

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.