Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

De la Courtprijs

De De la Courtprijs erkent personen die onbezoldigd en onafhankelijk, buiten de geëigende academische gremia, uitzonderlijk wetenschappelijk werk hebben verricht op het gebied van de sociale wetenschappen of de geesteswetenschappen. De laureaat ontvangt 7.500 euro.

De prijsuitreiking vindt plaats op 21 november 2022.

Nominaties indienen:Open tot 1 juli 2022
Nominatieformulier

Quote

Portretfoto Myriam Everard
'Onafhankelijk onderzoek kunnen doen heeft als voordeel dat je geen toestemming hoeft te zoeken voor wat je onderzoeken wil of instemming met welke richting je onderzoek uitgaat.'
Myriam Everard, laureaat De la Courtprijs 2020

Vakgebieden

Sociale wetenschappen; geesteswetenschappen

Wie kan nomineren?

Individuele wetenschappers, instellingen op het gebied van gedrags- en maatschappijwetenschappen, rechtswetenschappen, taal- en literatuurwetenschappen, historische wetenschappen, filosofie en theologie, wetenschappelijke uitgeverijen, musea en instellingen voor cultureel erfgoed en leden van de KNAW en De Jonge Akademie kunnen kandidaten nomineren.

Voor wie?

Wetenschappers in het Koninkrijk der Nederlanden die onafhankelijk, zelfstandig en onbezoldigd uitzonderlijke wetenschappelijke prestaties hebben geleverd binnen de sociale wetenschappen of de geesteswetenschappen.

Over de prijs

De De la Courtprijs is in 1998, als samenvoeging van de Johan de la Courtprijs en de Pieter de la Courtprijs, door de KNAW ingesteld als erkenning voor onbezoldigd onderzoek op het gebied van de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen. De De la Courtprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt.

De laureaat ontvangt een geldbedrag van € 7.500 en een zilveren medaille.

Laureaten vorige jaren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.