Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Dr. Hendrik Muller Prijs

De Dr. Hendrik Muller Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een in Nederland werkzame mid-career onderzoeker en zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen. De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en is bestemd voor het medefinancieren van een onderzoeksproject naar keuze van de laureaat. 

Nominaties indienen:Status: gesloten

De volgende nominatieronde start in het voorjaar in 2023.

Vakgebieden

Vakgebieden binnen de geesteswetenschappen en/of sociale wetenschappen

Voor wie

Een in Nederland werkzame mid-career onderzoeker die een duurzame band met Nederland heeft en zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen. De onderzoeker is in het jaar van nominatie niet langer dan 15 jaar geleden gepromoveerd en heeft een aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een Nederlands onderzoeksinstituut.

Wie kan nomineren

Over de Dr. Hendrik Muller Prijs

De Stichting Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds in Den Haag heeft deze nieuwe prijs in 2019 ingesteld. Het Fonds is vernoemd naar dr. Hendrik Pieter Nicolaas Muller (1859-1941), een Nederlandse zakenman en diplomaat. Na een geslaagde carrière in het Rotterdamse zakenleven was Hendrik Muller van 1919 tot 1924 gezant in Roemenië en van 1924 tot 1932 gezant in het voormalige Tsjecho-Slowakije.

Gerelateerd

Aanvragen:Status: gesloten
Evert Willem Beth Stichting
Bekijk fonds
Nominaties indienen:Status: gesloten
Descartes-Huygensprijs
Bekijk prijs
Aanvragen:Status: gesloten
Van 't Hoff Fonds
Bekijk fonds

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.