Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Faces of Science

Als Face of Science geef je een inkijkje in je onderzoek en je leven als jonge wetenschapper aan de hand van blogs, vlogs, artikelen en lezingen. Ook word je onderdeel van het Faces of Science-netwerk en krijg je handvatten en trainingen aangeboden om je wetenschapscommunicatie-praktijk verder te ontwikkelen. Jaarlijks worden 12 promovendi geselecteerd als Faces of Science.

Nominaties indienen:Gaat open 14 oktober 2022

Vakgebieden

Alle vakgebieden

Voor wie

Talentvolle promovendi aan een Nederlandse universiteit (tot een jaar voor hun promotie) die op aansprekende wijze hun onderzoek kunnen presenteren aan de doelgroep van Faces of Science (voornamelijk bovenbouw vwo-leerlingen en studenten, maar ook het brede publiek).

Wie kan nomineren

Ieder KNAW-lid en lid of alumnus van De Jonge Akademie kan jaarlijks een promovendus nomineren. NEMO Kennislink kan per ronde maximaal 5 promovendi voordragen.

Over Faces of Science

Faces of Science is een netwerk van promovendi uit allerlei vakgebieden uit heel Nederland. De promovendi houden zich als Faces of Science voornamelijk bezig met wetenschapscommunicatie. Zij schrijven en vertellen over hun onderzoek, maar ook over hun leven als jonge wetenschapper en wat er allemaal bij komt kijken. Zo kunnen zij vooral aan jongeren die staan voor een studiekeuze laten zien hoe het is om wetenschapper te zijn.

Faces of Science is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink. Faces of Science wordt gefinancierd door Stichting Lira. 

 

Nieuwe Faces of Science: Martijn Gösgens, Sarai Keestra & Rosa Kösters

  • Nieuwsbericht

    Nieuwe Faces of Science: Martijn Gösgens, Sarai Keestra & Rosa Kösters

    Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Twaalf promovendi gaan in video’s en blogs verslag doen van hun dagelijks werk. Drie van deze Faces of Science stellen zich voor in onderstaande video's.

    10-05-2022
    Bekijk nieuwsbericht

Gerelateerd

Nominaties indienen:Open tot 20 september 2022
Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijslaureaten
Bekijk prijs
Aanvragen:Status: gesloten
KNAW Van Walree beurs
Bekijk fonds
Aanvragen:Open tot 15 oktober 2022
Dobberke Beurs
Bekijk fonds

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.