Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Prof. dr. Conny Aerts

Natuur- en Technische Wetenschappen

ExpertiseKunstmatige intelligentie, expertsystemen - Meten, ontwikkeling van wetenschappelijke apparatuur - Fourieranalyse, functionaalanalyse - Gassen, vloeistofdynamica, plasmafysica
Type lidBuitenlands lid
Lid sinds2021

Conny Aerts bestudeert het inwendige van sterren aan de hand van bevingen aan hun oppervlak. Haar baanbrekende werk heeft ervoor gezorgd dat we de interne structuur en evolutie van sterren beter kunnen modelleren. Ze is een drijvende kracht achter de inzet van ruimtesatellieten om sterren te onderzoeken. Dit heeft tot een schat aan nieuwe ontdekkingen geleid over de massa, omvang, chemische samenstelling en leeftijd van sterren. Naast haar succesvolle wetenschappelijke werk schreef Aerts hét studieboek over astroseismologie, zet ze zich onvermoeibaar in voor genderbalans in de wetenschappelijke wereld en informeert ze het grote publiek over sterrenkunde door haar vele activiteiten op het gebied van wetenschapscommunicatie.

In 2022 heeft Aerts de Kavli-prijs voor astrofysica gewonnen. Deze tweejaarlijkse Noorse prijs is na de Nobelprijs één van de belangrijkste wetenschapsprijzen.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.